Nihal Fırat Özdemir
Kontenjan: 20
Bilimin bugününü öğrenirken ve öğretirken dünü hakkında ne biliyoruz? Bilim dünden bugüne epey yol aldı ama sadece bugünüyle tanışmak onu eksik tanımaktır. İslam Bilim Tarihi Çalıştayı, size neden bilimin geçmişi ile ilgilenmeniz gerektiğini anlatırken bugüne ayağını daha sağlam basan bir eğitim modelini de tanıtmış olacaktır. İlkokul ve lise müfredatında eksik olan bir lisans alanını tanımanın, size ve çalışmalarınıza nasıl ilham verebileceğine şahit olmanızı istiyoruz. Bu amaçla hem teorik hem de pratik olarak bilimin öz geçmişini tanıtabileceğimiz keyifli ve bilgi dolu bir çalıştay planladık.
Yüce Gümüş
Kontenjan: 50
Mûsikî mi? Müzik mi? Alaturka mı? Türk Sanat Müziği mi? Peki ya Türk Halk Müziği... ya da Tekke Müziği mi? Tasavvuf Müziği mi? hayat içerisinde bir eğlence ya da rahatlama aracı olarak gördüğümüz müziğimiz gerçekten öyle mi acaba.
Sanat sanat için mi yoksa toplum için mi ? Yoksa medeniyetimiz bir üçüncü alternatifi ortaya koyabilir mi? Tüm bu sorular cevaplandığı ve beraberindeki konular konuşulduğunda müziğimiz ve siz bambaşka bir birliktelik ile hayata devam edeceksiniz.
Dilruba Oğuz Yayla
Kontenjan: 15
Katılımcıların bu atölye için Samed Behrengi'ye ait "Küçük Kara Balık" adlı eseri okuyarak gelmeleri gerekir. Atölye kapsamında bu kitabın felsefesi, derinliği ve vermek istediği mesaja yönelik etkinlikler bulunmaktadır. Eser içerisinde yer alan farklı karakterler ile katılımcılar kendi "öz"lerine ulaşabilecek ve kendilerinin bile farkına varmadıkları yönlerini keşfetme imkânı bulacaklar.
Dr. Jale Onur
Kontenjan: 50
Büyük tasavvuf ve halk şairimizin şiirlerindeki barış, sevgi, kardeşlik gibi insani mesajlarının anlaşılması ve yaygınlaştırılması için UNESCO, ölümünün 700. yılı olan 2021’yi “Yunus Emre Yılı” ilan etmişti.
“İlim ilim bilmektir/ İlim kendini bilmektir/ Sen kendini bilmezsen/ Ya nice okumaktır” diyen Yunus Emre, dikkatimizi işin özünün kendimizle ilgili olduğuna çekmiştir. Aynı konuları hala gündeme getirme ihtiyacı duyduğumuza göre işin özü hala değişmedi.
Teknolojiye amaç değil araç diyerek akademik derslerle öğrencilerimize kariyer basamaklarında yardımcı olmasını umduğumuz bilgileri vermekteyiz. Ancak bu yatırım ne kişisel ne de toplumsal refah ve huzurun sağlanmasına yetmemektedir. Sadece bizim ülkemiz değil tüm dünya aynı arayış içindedir. Bu arayışa çözüm olmak ve eğitim yoluyla dünya barışını sağlamak için farklı ülkelerden eğitimcilerin bir araya gelerek oluşturduğu IB Programları UNESCO tarafından da desteklenmektedir.
Bu oturumda bireyin bütünsel gelişimini amaçlayan IB Eğitim programlarının felsefesini, dizaynını öğrenenlerin sorumluluk alarak bildiklerini, etik değerlere uygun bir şekilde toplum ve çevrenin iyiliğini esas alarak kullanacak insanlar yetiştirmek için izlediği yöntemi ve uygulamaları irdeleyeceğiz.
Prof. Dr. Ümmühan Telem Gök
Kontenjan: 10
Çalıştayda katılımcılara çiçek tasarımı hakkında bilgi verilecektir. Kampüsten toplanmış çiçek, dal, yaprak ve benzeri malzemeler ve kesme çiçekler yardımıyla minik çelenk bilezikler yapılması amaçlanmaktadır.
Tuğba Ece
Kontenjan: 50
"Çocuk Koruma nedir ve nasıl sağlanır?", "Çocuğun güvenli, sağlıklı iyi hâlini nasıl dengede tutabiliriz?", "Kimler Çocuk Koruma Sorumlusu olabilir?",
"Çocuk Korumanın okuldaki yeri nedir?"
sorularının cevaplarının verileceği, karşılıklı iyi örnek paylaşımı ve müzakere ile geçecek bir çalıştay planlanmaktadır.
İstanbul Kâğıthanesi 1804
Rıdvan Çelik ve Üsame Yılmaz
Kontenjan: 12
Tarihin en önemli dört icadı; pusula, barut, kâğıt ve matbaa olmuştur. Kâğıt ve matbaayı bir bütün olarak düşündüğümüzde kâğıdın gelişmiş dünyanın temellerinin atılmasında büyük bir öneme sahip olduğunu görürüz. El yapımı kâğıt atölyemizde, kâğıdın tarih boyunca hangi aşamalardan geçtiğini örnekleriyle birlikte inceleyecek ve hep birlikte bu tarihi tecrübeyi deneyimlemiş olacağız. Geri dönüşüm kâğıtlarından yapacak olduğumuz el yapımı kâğıtların, sizler için tarihe tanıklık etmenin en güzel yolu olacağına inanıyoruz.
Zülfikar Abaz
Kontenjan: 20
"Küçük alanlarda etkili ve sürdürülebilir bahçecilik faaliyetleri nasıl yapılabilir?" sorusunun ele alınacağı çalıştayda yükseltilmiş bitki yataklarımızı kullanarak okul bahçeciliği; okullarda bahçeciliğin püf noktaları ele alınacaktır. Toprak, su, bitki, havanın üretimdeki yeri anlatılacaktır.
Saliha KIZILKAYA
Kontenjan: 20
Being one of the components of the DP core, TOK helps IB DP students gaining central skills that students can reflect on the nature of knowledge and inquire into the different kinds of knowledge with. TOK lessons mostly starts in 10th grade when students did not take any knowledge centred lessons yet. This challenges students about comprehension of the TOK subjects, especially the problem of knowledge related ones. A high school level logic lesson such as an introduction to logic might be an answer to facilitate understanding of knowledge matters that discussed in TOK lessons deeper and demonstrating coherent justification for the knowledge claims. In the workshop it is going to be discussed the inevitability of the bond between the introduction of logic lesson and TOK lesson. Doing so the logic book called Isagoge that has been thought first graders in Madrasas of Ottoman ages long will be introduced and adaptation of Isagoge and TOK will be performed through some sample TOK activities.
Halit Atakan
Kontenjan: 20
Bu çalıştayda ölçme, değerlendirme, durum belirleme gibi ölçme ve değerlendirme ile ilgili temel kavramlar anlatılacaktır. Eğitimde neden ölçme ve değerlendirmeye ihtiyaç duyulduğu anlatıldıktan sonra üst düzey bilişsel becerilerden bahsedilecektir. Tamamlayıcı ölçme araçlarına ihtiyaç duyulma sebepleri ile performans ve proje görevlerinden bahsedilecektir. Sonrasında öz değerlendirme, akran değerlendirme, portfolyo gibi tamamlayıcı ölçme araçları tanıtılıp örnekleri gösterilecektir.
Güntülü Yılmaz
Gökçe İşler
Kontenjan: 15
Doğru ve bilinçli nefes almak, insan sağlığı üzerinde gözle görülür etkiler ve kaliteli yaşam için çeşitli imkânlar sağlamaktadır. Ruhsal ve duygusal olarak bireyin kendini keşfetmesini, kendi kendini iyileştirmesini temel almaktadır.
Bu çalıştayda insanın kendi özünden gelen nefesin farkına vardıktan sonra çeşitli nefes teknikleriyle, diyafram nefesi kullanımı, dingin ve odaklı bir beynin nefesle ilişkisi, öz benliğin korunması, anda kalma, nefes ile sağlıklı ve kaliteli yaşamanın nasıl olacağı, sesin kullanımına etkisi gibi hususlar öğrenilecektir.
Feyza Nur Yılmaz
Kontenjan: 20
Çinli yazar Yan Lianke'nin Günler Aylar Yıllar adlı eserinde yer bulan kuraklık hikâyesinde bu durumla mücadele eden ihtiyar adamın "Öz'e dönüşü"nün inceleneceği bu çalıştayda ekolojik okuma aracılığıyla insanın kainattaki yeri ve değiştirebilecekleri sorgulanacaktır.
Emin Birlik
Kontenjan: 20
Coğrafyada disiplinlerarası yaklaşım, farklı bakış açıları, sürdürülebilir yaşam, terim-kavram kullanımı, kulüpler ve etkinlikler esaslarına dayalı etkileşimli bir çalıştay yapılacaktır.
Ceren Ersoy
Rumeysa Eyice
Özge Naz Gülöz
Kontenjan: 20
Bu çalıştayda geçmişten bu yana gelen not tutma teknikleri üstünde durulacaktır. Farklı yazı platformu teknikleri verilerek katılımcıların çözümlemesi beklenecektir. Yapılacak sunumun ardından farklı disiplinlere göre ayrılan katılımcılardan kendi derslerinde uygulayabilecekleri not tutma becerisi noktasında fikirleri alınarak tartışılacaktır.
Ayşe Hilal Akın
Kontenjan: 12
Başka bir din anlatısına ihtiyacımız var. Türkiye’de Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinin bu ismi almasında siyasi konjonktürün etkileri bulunmaktadır. Önceleri bu ders grubu, Din Bilgisi ve Ahlak Bilgisi olmak üzere ayrı kademelerde ayrı dersler şeklinde düzenlenmiştir. Bir kültür olarak “dini bilgi” ile kültürlenmek ve ahlâk bilgisine sahip olmak bundan elli sene önce geçer akçe olarak görülebilirdi. Ancak içinde yaşadığımız ve bazı yönleriyle hâlihazırda yakalamaya çalıştığımız çağda bu sığ enformatik duruşun yan etkilerini gözlemliyoruz. Bilgiyi edinen alıcının, bunu anlam dünyasında bir yere yerleştirmesi ve bu bilginin onu bir hareket ettirici motivasyonla dönüştürmesi gerekmektedir. Ancak bunu sağlamak için, söylem bakımından yeni bir dil yakalayamayan ulusal müfredat ile oldukça sınırlı temel dinî bilgiler sunan uluslararası müfredatla yetinmek doğru olmayacaktır. Bu sebeple çalıştay kapsamında geçmişten günümüze sürdürülen çalışmaları paranteze almadan ancak onları daha ileriye taşımak ümidiyle yeni bir din eğitiminin temelleri tartışılmaya gayret edilecektir. Keşf-i kadîm olarak adlandırabileceğimiz bu soruşturmanın kökeni, insanın din ile kurduğu ilişkiden hareketle din felsefesi temelli bir yaklaşımla ele alınacaktır.
Şefika Girgin
Kontenjan: 15
Bilinen ve uygulanan norm veya ölçüt referanslı uygulamalar gibi genel ölçme ve değerlendirme yöntemlerinden farklı olarak IB felsefesinde değerlendirme öğrenenleri, öğrenme yolculukları sırasında desteklemek ve gelişimleri için teşvik etmek amacı barındırır. Öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçası olarak öğrencilerin yalnızca ürün şeklinde ortaya koydukları kanıtların değil bireysel olarak tecrübe ettikleri aşamaların da değerlendirilmesini önceler. Bu çalıştayda IB felsefesinde yer alan süreç ve sonuç ölçme kavramları açıklanarak MYP Fen Bilimleri dersinin sahip olduğu değerlendirme ölçütlerinden bahsedilecektir. Kazanıma yönelik elde edilmesi planlanan sonuç ölçmeye hizmet eden süreç ölçme çalışmasına bir örnek uygulanarak incelenecektir. Sunum ve uygulama sırasında interaktif bir çalışma yapılması hedeflenmektedir.
Ayşe Nur Öğretici
Özge Keskin
Kontenjan: 10
Yapay zeka birçok alanda insan hayatının bir parçası haline gelmiştir. Çalıştayda, görsel ve işitsel sanatların üretim sürecinde kullanılan yapay zeka programları incelenecektir. Yapay zeka ile bir resmin nasıl tasarlandığı, hangi programların ne amaçlar için kullanıldığı, gelecekte sanat üretim sürecinin nasıl değişim göstereceği konuşulacaktır. Sanat öğretmenlerinin, yapay zeka teknolojisini ders planlarına dâhil edebilecekleri uygulama örnekleri paylaşılacaktır. Ders içeriklerinin planlanmasında, öğrencilerin dikkatini çekebilecek ve yaratıcı düşünme becerilerine katkı sağlayacak eserler oluştururken güncel sanat örnekleri ve teknolojinin getirdiği yenilikleri aktarmak hedeflenmektedir.
Serpil Karabulut
Ayşe Sirye Tan
Kontenjan: 10
Bu çalıştayda, katılımcıların birbirleriyle tanışmalarının ardından, son dönemlerde sıkça duyulan "Tasarım Beceri Atölyeleri" hakkında sorularla başlanacak, Osmanlı'dan günümüze kadar olan süreçte beceri odaklı atölye çalışmaları hakkında konuşulacaktır. Çalıştayın birinci bölümünde “Tasarım beceri atölyelerinin öğrencilerin öğrenme sürecine katkıları nelerdir?”, “Tasarım beceri atölyesinde bulunması gereken temel malzemeler nelerdir?”, “Tasarım beceri atölyelerinin kurulumunda dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?”, “Atölyelerde alınması gereken güvenlik önlemleri nelerdir?” vb. sorular üzerinde durulacaktır. Çalıştayın ikinci bölümünde sunumun gerçekleşeceği ahşap tasarım atölyesinde yapılacak uygulama örnekleri ile öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayan el aletleri ve makineleri yakından incelenecektir. Ardından katılımcılar için hazırlanan örnek çalışma, atölyede bulunan el aletleri ve makineler kullanılarak bireysel olarak yapılmasına rehberlik edilecektir. Örnek uygulamanın tamamlanmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplanarak çalıştay tamamlanacaktır.
Ayşe Çam
Seher Büşra Ersoy
Kontenjan: 15
Çocuklar için Felsefe (Philosophy for Children (P4C), 1970’li yıllarda Amerikan felsefeci Matthew Lipman (1922-2010) tarafından ileri sürülen düşünme eğitimi programıdır. Onun bu yaklaşımı son yıllarda hızlı bir şekilde önem kazanmaya başlamıştır. Çocuklar için felsefe eğitimi, bir metinden hareketle tekilden genele doğru giden bir sorgulamayı ve o metni kavramsal açıdan tartışmayı sağlamaktadır.
Çalıştayda P4C yaklaşımı kullanılarak felsefi diyalogla çocukların düşünme becerilerinin geliştirilmesine dair bir uygulama örneği katılımcılarla etkileşimli olarak yapılacaktır.
“Çocuk Hakları” üzerine bir ders materyali incelenecektir.
Ayrıca çocuklara felsefeye dair aşağıda belirtilen temel bazı bilgiler aktarılacaktır.
Kolaylaştırıcılık Nedir?
P4C -Kavramsal Öğretim ve Beceri Gelişimi
P4C -Uygulamalarına Seçilen Metinlerin Lipman ve Sharp’ın Belirttiği Bazı Temel Özellikleri
Gökhan Ünal
Nurdan Doğan Oğurlu
Sinem Gök
Kontenjan: 20
Türk müziğinde nesilden nesile bir aktarım yöntemi olan meşk sistemi, tekrar ve taklit üzerine kurulu ustadan çırağa öğretilen geleneksel bir öğretim yöntemidir. Ancak meşk, sıradan bir taklit tekniğinden farklıdır. Meşk ahlakî ve estetik değerlerin, kültür ve sanat geleneğinin öğrencilere aktaramını sağlayacak bir köprüdür. Bu sayede öğrenciler sadece bir eseri okumayı öğrenmezler, o eserin sahip olduğu tarihi gelenekleri ve dokuyu da öğrenirler.
Bu çalıştayda meşk tekniğinin, müzik derslerinde kullanımını deneyimleyerek geleneksel eğitim yöntemlerinin Millî Eğitim ve özel okul müfredatına adaptasyon süreçlerini uygulama yaparak incelenecektir. Ayrıca meşk usulü eğitiminde öğrenciler dinleme becerilerini aktif bir şekilde geliştirip dinlerken öğrenmeyi deneyimleyeceklerdir. Yapacakları işlerde sabrın öneminin farkına varacaklardır.
Ayşe Aksakal
Edanur Şahin
Kontenjan: 20
Değerler, kişinin davranış, duygu ve düşüncelerini yönlendiren, kararlarında yol gösteren, sahip olduğumuz inanç ve zihin yapımızı etkileyen ölçütlerimizdir. Bizim için neyin önemli olduğunu tanımlayan ve hayatımıza anlam katan içsel bir sistemdir.
Çalıştayda "Geçmişten günümüze kuşaktan kuşağa taşınan değerlerimizi gelecek nesillere nasıl aktarmalı ve aktarırken hangi yönlerini güçlendirmeliyiz? Öz'e yolculuğumuzda değerlerimiz bizim için ne anlam ifade eder?" sorularının cevaplarını bulmak ve buldurmak için çalışılacaktır.
Kur’an ve hadis ışığında, örnek olaylar çerçevesinde eleştirel düşünme becerisi kullanılarak çalışmalar gerçekleştirilecektir. Bu çalışmalarda NUN değerleri olan sevgi, saygı, edep, merhamet, adalet ve sorumluluk ile düşünen, duyarlı, dengeli IB öğrenen profil özellikleri farklı bakış açılarıyla analiz edilerek hayatımızdaki örnekler üzerinden ele alınacaktır. Bu çalıştay değerlerin öğrencilere kazandırılması ve içselleştirilmesi sürecinde neler yapılabileceğine dair fikir verici olacaktır.
Bengisu Sarı
Kontenjan: 15
Dili doğru ve düzgün kullanmak, onun bütün zenginliklerinden yararlanmak, özüne bakıldığında son derece meşakatli bir iştir. Çünkü hızla gelişen dünyada iletişim neredeyse yok denecek kadar aza inidirgenmiştir. Duyguların sözcükler yerine şekillerle aktarıldığı bir çağa gelinmiştir. Ama bu kullanılanlar her ne kadar iletişim için yeni bir seçenek gibi görünse de dili oluşturan esas zenginliklerle oluşturulan ifadelerin yerini tutması mümkün değildir. Bu bağlamda teknolojik çağın içine doğan öğrencilerimize dilimizin en büyük zenginliklerinden olan mecazlı ifadelerin en güzel örneklerinden olan deyimleri , atasözlerini ve özlü sözleri ezberletmeye çalışmadan, “Nerede, nasıl kullanılır? Mahiyeti nedir? “ başlıklarına hâkim kılarak kalıcı öğrenmeyi hedefleyen bir çalışma tasarlanmıştır. Mecaz Kapısı, ders materyalinin ders içi kullanımlarına dair deneyim elde etmenin, bu hassasiyetteki herkes için istifadesinin yüksek olması amacı ile oluşturulmuştur. Çalıştayın katılımcılar ile interaktif olarak yapılması planlanmaktadır.
Fatma Gedik
Cansu Akdeniz Sağlamer
Kontenjan: 14
"Okul Dışı Öğrenme" bilginin, okulun dışındaki dünyaya temas ile de alınabileceğini savunan, öğrenmeyi en doğal, en öz haline döndürmeyi hedefleyen bir öğrenme yöntemidir. Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek, toplumsal kurallara uyumlarını ve bir arada yaşama kültürü edinmelerini sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek, öğrencilerde medeniyet tasavvuru oluşturmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izletmek, sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri tanıtmak, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkân vermek, derslerin uygulama ortamında yapılmasını sağlamak amacıyla çok farklı başlıklarda okul dışı etkinlikler planlanabilir. Bu çalıştayda katılımcılara "Okul Dışı Öğrenme" alanı etkinliklerinin verimli, eğlenceli, hedef odaklı, disiplinlerarası iş birliğine dayalı olarak planlamasının nasıl yapılacağına dair uygulamalı eğitim verilecektir. Okul dışında yapılabilecek etkinliklerin üretilmesi, etkinlik kitapçıklarının tasarlanması, etkinlik ölçme değerlendirme kapsamı gibi başlıklardan oluşan sunumun ardından, uygulamaya yönelik dış mekânda etkileşimli eğitim yapılması hedeflenmektedir.
Zeynep İlkay Minder
Kontenjan: 15
Sosyal Bilgiler dersi, öğrencilerin akademik hayatlarına dokunmanın yanı sıra yaşadıkları topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarını bilen, sorunlar karşısında karar alma becerisi gelişmiş, merhametli, edepli, adaletli, saygılı, sevgi dolu birer insan olabilmelerini de hedefleyen bir derstir. Dolayısıyla öğrencilerin sosyal bilgiler dersinde özlerinde var olan değerleri günümüz dünyasında her geçen gün değer kazanan kodlama eğitimi ile öğrenmeleri hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunların çözümünde atacakları adımlarda teknolojiden yararlı yönde nasıl faydalanabileceklerini fark etmelerini de sağlayacaktır. Çalıştayımızda, kodlamayı sosyal bilgiler derslerimize nasıl entegre edebiliriz sorusuna cevap arayacağız. Kodlama temeline dayalı bir sosyal bilgiler ders planını ve ders içeriğini birlikte inceleyerek tasarlanan bu planın ve içeriğin öğrenciler üzerindeki etkilerini ve öğrencilerin bu gerçekleştirilen ders hakkındaki düşüncelerini fark edeceğiz. Çalıştayımız ile öğreticilerin kodlamanın sosyal bilgiler derslerine sağladığı katkıyı fark etmeleri, kodlamayı sosyal bilgiler dersine entegre etmek amacıyla geliştirilen soru cevap tekniğine dayalı kodlama oyununu oynayarak deneyimlemeleri hedeflenmektedir.
Sima Shad
Kontenjan: 20
How then can I avoid the ‘dark cloud’ phenomenon: how can I engage my learners in meaningful discussion of issues that really matter while staying positive and not feeling weighed down by all the problems of the world? In addition, how can I do justice to the big issues facing humanity? How can I bring them into the classroom without trivialising them and turning them into five-minute activities?
This workshop aims to increase public awareness of global concerns that affect children's lives everywhere. Equipping kids with the language they need to discuss these subjects with assurance. Improving critical thinking and problem-solving abilities through dialogue that is inquiry-based. Acquiring social skills including turn-taking, listening, sharing ideas, and cooperating with others to complete tasks. Encouraging constructive attitudes like respect for other people's opinions and tolerance. Promoting the idea that achieving the Global Goals is everyone's responsibility and that doing so will be more possible if we all work together.
Join this interactive storytelling workshop to engage in global scenarios that really matter!
Rukiye Beyza Kılıç
Hasan Kaçmaz
Kontenjan: 15
Düşünce stili iki şekilde gerçekleşir: Yakınsak düşünce ve ıraksak düşünce. Yakınsak düşünce bir durum ile karşılaştığınızda ilk aklınıza gelen ile birlikte basit, cevap verirken tek seçenek olan düşünce stilidir. Iraksak düşünce ise farklı, yaratıcı şekilde düşünce esastır. Problem çözme becerilerinde kullanılan ilk akla gelmeyen farklı seçeneklerin içinde bulunduğu düşünce stilidir.
Çalıştayda, bu iki düşünce stilini örneklerle tartışılacak ve "Öğrenciler neden doğrusal olmayan sorgulama tabanlı bir eğitime ihtiyaç duyarlar?" sorusuna cevap aranacaktır. Yapılan interaktif etkinliklerle sorgulama yaptırmanın öğrenci üzerindeki olumlu etkileri ortaya çıkarılacaktır. Sorgulama tabanlı ders etkinlik örneklerinin inceleneceği çalıştayda öğreticilerin farklı düşünme becerilerinin ders içeriği hazırlamadaki önemini fark edecekler. Etkinlik ağırlıklı çalıştayda interaktif bir sunum yapılması hedeflenmektedir.
Ahmet Kaya
Kontenjan: 20
Günümüzde insan, duyguları olduğu için utandırılıyor ve insana duygularını bastırması öğretiliyor. Hâlbuki duygular insanın kritik durumlarda otomatik ve hızlıca tepkiler vermesini sağlar. Duygular, başka insanlarla ilişki kurmaya, hayatın gerekliliklerine uyum sağlamaya yardım eder.
Bu çalıştayda katılımcılar iç âlemlerinde olup bitenlere dair bir farkındalık kazanma ve duygularını ifade etme imkânı bulacaklardır.
Dilek Akşit
Karima Righi
Kontenjan: 12
This workshop will be a presentation of teaching reading using the Guided Reading technique opposed to traditional teaching methods.
Participants in this workshop will be able to view the effectiveness of Guided Reading from a learner’s standpoint.
Büşra Kapoğlu
Gülsüm Hancı Kuran
Kontenjan: 16
İlkokul sınıf öğretmenlerine yönelik çalıştayda; matematiğin IB felsefesine uygun farklılaştırılmış örnek uygulamaları paylaşılacaktır. Bu çalıştaydaki etkinliklerin amacı farklılaştırılmış çalışmalarla bilişsel işlemlerdeki; dikkat, eş zamanlılık, ardıllık ve planlama performansını artırma örnekleri paylaşmaktır.
Melek Küçükkurt Ünlü
Müberra Mercan
Tuğba Karakullukçu
Kontenjan: 12
Çalıştayda katılımcılardan oluşan gruplar robotik bir set kullanacak ve robot tasarlayacaklardır. Tasarımın ardından robot istenilen hedefe ulaştırılarak çalıştay tamamlanacaktır.
Anam Rafiq
Melek Zeycan
Kontenjan: 20
The workshop will be about introduction to Montessori and its principles.
Practical ideas that you can implement in your daily life.
Montessori Parenting practices.
Merve Toprak
Hatice Nur Öztürk
Kontenjan: 20
Çalıştayda İbrahim Peygamberin hayatından yola çıkılarak farklı yöntemlerle "tefekkür" kavramı ele alınacaktır. Farklı materyallerin de kullanılacağı bu çalıştayda katılımcıların aktif rol alacakları, ölçme ve değerlendirmeye dair tekniklerin paylaşılacağı bir planlama ele alınacaktır.
Safa Yılmaz
Kontenjan: 25
Çalıştayda çocuk edebiyatı eserlerinin matematik dersinde plana dâhil edilmesinin çarpıcı etkileri üzerine bir sunum yapılacaktır. Akabinde verilecek bir konu üzerinden matematik ders planına uygun hikâyeleştirme atölyesi yapılacaktır.
Nurcan KOZ
Kontenjan: 20
Gerçekleştirilecek çalıştayda katılımcıların; erken çocukluk döneminde matematik ve ana dil alanında kullanılan ''İstasyon" ve "Kelime Ağacı'' yöntemlerini deneyimlemelerine olanak sağlanacaktır.
Güldan Aytekin Kurnaz
Kontenjan: 20
Günümüz tüketim topluluğu içerisinde, yeryüzünün kısıtlı kaynaklarını göz önünde bulundurarak, insanın kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme becerilerini geliştirmesini ve bu becerilerle yeni fikirler üretmesini önemsiyoruz. Gelecek nesillerin sürdürülebilir yaşamdaki rolünü ise bu fikirlerle eyleme geçen çocukların belirleyecektir. Çalıştayda çocukların özne olduğu sürdürülebilir yaşam projeleri ve örnek uygulamalar katılımcılarla paylaşılacaktır. Ayrıca katılımcıların yaratıcılıklarını kullanarak deneyimleyecekleri küçük bir atölye çalışması yapılacaktır.
Tuğba Yıldız
Kontenjan: 40
Çalıştayda okuma ve yazma öğretiminde kullanılan klasik yöntemlerin dışına çıkılarak PYP uygulamaları ele alınacaktır.
Nesibe Fatma Ecevit
Kontenjan: 20
İki bölümden oluşacak çalıştayda ilk bölümde sanat eğitiminde öğrencinin özne olmasını sağlayan faktörler üzerinde durulacaktır. İkinci bölümde özne olan öğrenci sesi, seçimleri ve değerlendirmeleri üzerine örnekler paylaşılacak, çalıştay katılımcıları bu alanlara dair farklılaştırılmış deneyimler yaşayacaklardır.
Sabriye Pekşen
Kontenjan: 40
Türkçenin öğretiminde çocuk kitaplarından nasıl yararlanılacağının örneklendirileceği çalıştayda, bir çocuk kitabı ele alınacaktır. "Anlayarak okuma" ve "dil kuralları" incelenerek çalıştay sonunda çocuk kitabı katılımcılara hediye edilecektir.
Merve Gül Akkoç
Kontenjan: 20
Değişen dünyada sürdürülebilir ve çevik eğitim felsefesini benimseyen öğretmenler için, 21. yy yetkinliklerine sahip ve kendi kendini yöneten (otonom) grupları oluşturmada eğitime çevik bir bakıç açısı getiren eduScrum çalıştayında; 21. yüzyılın kilit becerilerini anlamak ve uygulamayı öğrenebilmek amaçlanmaktadır. "Grup nedir?", "Etkili bir grup çalışması eduScrum ile nasıl olur?", "Eğitimde eğitici çevik oyunlar "Toplar / Uçaklar"", "eduScrum Tahtasını Kullanarak Kaliteli Öğrenme -Öğretme Metodu Uygulamaları Mini-proje" çalışmaları yapılarak hazırlanan bir proje ile öğrenci takım çalışması üzerine yoğunlaşılacaktır. Son olarak genel değerlendirme konuları ele alınacak.
İlknur Kurt
Kontenjan: 20
Geçmişten günümüze kadar hikayeler, insan yaşamında önemli bir yere sahip olmuştur. Kutsal kitabımızı incelediğimizde bazı olaylar insanlara kıssalarla anlatılmaktadır. Literatür incelemesi yaptığımızda her yaştan bireylerin konuları öğrenirken hikayeler aracılığıyla bağlam kurarak öğrenmeyi kolaylaştırdığına dair sonuçlara rastlanmaktadır. Bizler ise eğitimde okul öncesi ve ilkokuldan sonra hikayeleri geri plana atıyoruz. Hikaye okutmak, dersi hikayeyle işlemek sadece Türkçe ya da Edebiyat öğretmenlerinin göreviymiş gibi düşünüyoruz. Oysaki hikayeler Fen Bilimleri ve Matematik derslerinde de kullanılabilir. Bilimsel hikayeler materyallerle desteklendiğinde ders daha verimli hale gelir. Öğrencilerin farklı disiplinleri bir arada kullanarak öğrenmesini destekler. Yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme gibi öğrencilere kazandırmak istediğimiz beceriler için bize olanak sağlar. Çalıştayda bilimsel hikayelerin öneminden, derste nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedeceğiz. STEM eğitimlerinde bilimsel hikayelerden nasıl yararlanıldığına, Web 2.0 eğitim araçları ile bilimsel öykülerin entegrasyonuna ve okul dışı öğrenme ortamlarında hikaye oluşturma etkinliklerine değineceğiz. Katılımcılar gruplara ayrılarak etkinlik örneklerini inceleyecekler ve uygulayacaklar. Öğretmenlerin hikaye yazmalarına gerek kalmadan hazır bilimsel hikayeleri de nasıl derste kullanabileceklerine dair örnekler sunacağız.
Didem Güler
Kontenjan: 20
ATL (Approaches to Learning) becerileri yani öğrenme yaklaşımları, IB programları kapsamında beş ATL beceri kategorisi olarak tanımlanmıştır ve bu kategoriler uygun beceri bölümlerine ayrılmıştır.
Hayat boyu öğrenen bireyler olarak yalnızca öğrencilerde değil kendimizde de geliştirmemiz gereken beceriler üzerine düşünmek, özümüzdeki sorgulama döngüsünü zenginleştirerek dönüştürecek ve benliğimizde nüvelerini yeşerteceğimiz bir aksiyon alanına dönüşecektir. Bu kapsamda beş ATL becerisinden duyuşsal olanı ön plana çıkarmak ve bireysel öze dönüş serüvenlerinde eksene koymak amaçlanmaktadır. İyileşme, sebat, hazzı erteleme, hatalardan ders çıkarma gibi pek çok alt başlıklara ayırabilecek bu beceriler noktasında öncelikle öğretmenin yetkinleşmesi ve bu başlıkları içselleştirmesi gerekmesi gerekmektedir. Çalıştayda beş ATL becerisinin ana hatlarıyla sunulması ve "Öz'e dönüş" ekseninde duyuşsal beceri alanında odaklanılması amaçlanmaktadır. Çalıştayda deneyimlenen öğretim tekniklerini kişi kendi dinamiklerini uyarlayarak kullanabilme şansı elde edecektir.
Südar Dudu
Kontenjan: 50
Bireyin toplum içerisinde yabancılaşmasındaki temel nokta kişinin özüne olan yabancılaşmasıdır. Bireyin yalnız yaşaması ve toplum içerisinde yaşaması arasındaki ikilemin sonucunda birey nerede yer alır? Yaşadığı çevrenin yabancılaşma üzerine olan etkisi, konuşulan dil, yazılan eserlerin ve inancın yabancılaşma üzerindeki etkileri neler olabilir? Çocukluk döneminin, eğitim yaşantısının ve yazı dilindeki değişikliklerin etkileri neler olabilir? Bütün bu süreçler ve daha fazlası çalıştayda E.M. Ciroan üzerinden incelenmeye çalışılacaktır.
Saliha Kızılkaya
Kontenjan: 20
Îsâr kavramını br sosyal inovasyon eylemi olarak güncel öğrenim yöntemlerinden kimileri ile aktarımına dair uygulamaların yer alacağı bu çalıştay üç aşamada geçekleşecektir. Olumlu değerlere uygun davranmaya istek uyandırma, maddi ve manevi paylaşımların insan için bir erdem olduğunu fark etme, okuduğunu anlama, başka bir profille bağlantı kurma ve kavramsal öğrenme, insani değerlere uygun yaşamanın hayatına katacağı anlamı ve mutluluğu fark etme, din kültürü dersi kavramlarını güncel bir not tutma tekniği ile ele almayı öğrenme gibi kazanımların hedeflendiği çalıştayda kazanımlar koridor etkinliği, hikâye tamamlama, "Cornell not tutma tekniği" eşliğinde paylaşılacaktır.
Ayşegül Güner
Kontenjan: 12
Hapa Zome, kadim bir Japon bitki baskı tekniğidir. Bitkilerin çekiç yardımıyla kumaş üzerine renginin, şeklinin, dokusunun aktarılması tekniğidir. Katılımcılar öncelikle deseni oluşturulan bitkilerle tanışacak ve onlar hakkında notlar tutacaklardır. Ardından doğal kumaşlar üzerine bitkilerin izlerini, desenlerini istedikleri şekilde çıkarıp kendilerine özgü tasarımlar yapacaklardır.
Mehmet Özmen
Hülya Özcan
Kontenjan: 30
Çalıştay disiplinlerarası iş birliği ve iş birliğinin öğrenciler üzerindeki etkisini, bunlarla ilgili yapılan uygulama örneklerini konu alacaktır. Yapılan bu çalışmalarda öğrencinin "Agency" olarak nasıl aktif rol aldığı ve çalışmaların beden eğitimi dersi ile iş birliği içinde yapılmasının öğrencilerin duygu durum ve davranış kontrolüne etkileri, sınıf ve salon ortamındaki farklılıklar ele alınarak uygulama örnekleri paylaşılacaktır.
NUN OKULLARI ETKİNLİK BAŞVURU AYDINLATMA METNİ
İşbu Aydınlatma Metni, NUN OKULLARI’nın düzenlemiş olduğu atölye ve etkinliklere başvuru yapan ilgili kişilerden ve/veya üçüncü kişilerden elde edilen kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca veri sorumlusu olan NUN EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI ÖZEL NUN OKULLARI İKTİSADİ İŞLETMESİ (“NUN OKULLARI veya NUN”) tarafından kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, kişisel veri işleme faaliyetlerinin amaçları ve hukuki nedenleri, kişisel veriler aktarılıyorsa buna ilişkin esaslar ve veri sahibi olarak haklarınız konularında şeffaf bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.
NUN OKULLARI, bu Aydınlatma Metni hükümlerini dilediği zaman sair yerlerde yayımlamak suretiyle güncelleyebilir ve değiştirebilir. NUN OKULLARI’nın yaptığı güncelleme ve değişiklikler yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olur.
NUN OKULLARI ile paylaştığınız kişisel verileriniz aşağıda kategorilendirilmiştir:
Kişisel Veri Kategorileri |
Topladığımız Kişisel Veriler |
Kimlik Verileri |
T.C. kimlik numarası, ad, soyadı, doğum yeri ve tarihi |
İletişim Verileri |
Telefon, ikametgâh adres, e-posta adresi |
Mesleki Deneyim |
Eğitim bilgisi, çalışılan kurum bilgisi |
Görsel ve İşitsel Kayıtlar |
Kamera Kayıtları |
Kişisel verileriniz KVKK m. 4’te belirlenen genel ilkeler uyarınca, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel, belirli, açık ve meşru amaçlar için, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü ve ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilerek işlenmektedir.
NUN OKULLARI, işbu Aydınlatma Metni’ne konu kişisel verilerinizi zirveye, etkinliklere katılım başvurusu alınması ve iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlemektedir.
Kişisel verileriniz, NUN OKULLARI tarafından, tarafınızca dijital yollarla başvuru gönderilmesi kanalıyla KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak, KVKK’nın 5 ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
Kişisel Veri Kategorileri |
Hukuki Sebebi |
Kimlik Verileri |
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması |
İletişim Verileri |
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması |
Mesleki Deneyim |
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması |
Görsel ve İşitsel Kayıtlar |
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi |
Kişisel Veri Kategorileri |
Aktarım Yapılan Kurumlar |
Aktarım Amaçları |
Saklama Süresi |
Kimlik Verileri |
Emniyet Genel Müdürlüğü |
Etkinlik ve zirveye katılım sağlayacak kişilerin güvenliklerinin sağlanması amacıyla aktarılmaktadır. |
Başvurudan itibaren 2 yıl |
İletişim Verileri |
|||
Mesleki Deneyim |
|||
Görsel ve İşitsel Kayıtlar |
Emniyet Genel Müdürlüğü |
Etkinlik ve zirveye katılım sağlayacak kişilerin güvenliklerinin sağlanması amacıyla aktarılmaktadır. |
Başvurudan itibaren 2 yıl |
Kişisel verilerinizi korumak için NUN OKULLARI, ilgili gizlilik ve veri güvenliği yasaları ve yönetmelikleri ile tutarlı olan uygun tedbirleri almakta ve teknolojinin durumuna, uygulama masraflarına ve korunacak verilerin içeriğine bağlı olarak, imha, kayıp, değişiklik, izinsiz açıklama veya verilerinize izinsiz erişim gibi riskleri önlemek üzere teknik ve kurumsal tedbirleri uygulamaya koymaktadır.
İşbu Aydınlatma Metni’ne konu kişisel veriler, NUN OKULLARI bünyesinde yalnızca sınırlı kişilerin erişimine açık olarak muhafaza edilmektedir. İşbu kişisel veriler işleme süresi sonunda NUN OKULLARI’nın Kişisel Veri İşleme, Saklama ve İmha Politikası’nda gösterildiği şekilde silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.
İlgili kişiler, NUN OKULLARI ile paylaşmış oldukları kişisel verilerin doğru, eksiksiz ve güncel olmasından ve diğer kişilere ait kişisel veriler paylaşılıyorsa işbu verilerin geçerli ve mevzuata uygun şekilde toplanmasından sorumludur. İlgili kişiler, NUN OKULLARI’na kişisel verilerini sağladığı diğer kişileri bu bildirimin içeriği hakkında bilgilendirecek ve kişisel verilerinin NUN OKULLARI tarafından bu bildirimde belirtildiği şekilde (transfer ve açıklama dahil) kullanılması için onaylarını almakla yükümlüdür.
KVKK ve ilgili mevzuat kapsamda ilgili kişiler;
İlgili kişiler olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi içerir başvurunuzu açık, anlaşır bir şekilde ve kimlik ve adres bilgilerini tespit edici belgeleri de ekleyerek; yazılı ve ıslak imzalı olarak elden, postayla ya da noter kanalıyla Veri Sorumlusu NUN OKULLARI’nın “Elmalı Mah. Elmalı Yolu Sok. NUN Okulları Beykoz” adresine ulaştırabilir yahut da “[email protected]” e-posta adresine iletebilirsiniz.
NUN OKULLARI, cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkına sahip olmakla birlikte başvurunuzda;
Bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir. Taleplerinizi yukarıda belirtilen şekilde NUN OKULLARI’ na iletmeniz durumunda NUN OKULLARI, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır.
NUN OKULLARI İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Adres : Elmalı Mah. Elmalı yolu sok. NUN Okulları Beykoz
Tel : 02166861686
E-posta: [email protected]
Okudum, Anladım.
İsim-Soy isim
İmza
Tarih