Eğitimde Bir Adım Ötesi-Tabiat Okulu

NUN Okulları öğretmenlerinin tabiatın kalbinde, duvarların olmadığı bir okul tecrübesi edinme amacıyla gerçekleştirdiği, katılımcılar ile birlikte tabiatta görünen manzaranın arkasında saklı güzellikleri keşfe çıktığı “Eğitimde Bir Adım Ötesi - Tabiat Okulu” etkinliği NUN Okulları Beykoz Kampüsünde gerçekleşti. Alanında uzman öğretmenlerin uyguladığı tabiat okulu etkinliğine farklı okullardan başvuruda bulunan 30 öğretmen katıldı.

Kısa sürede oldukça yoğun başvuru alan ve 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen “Eğitimde Bir Adım Ötesi-Tabiat Okulu” etkinliğinde doğanın içerisinde öğretmenler, zihnin ve bedenin dinlendiği yürüyüş parkurundan tabiat defteri oluşturmaya, çeşitli sanat aktivitelerinden duvarsız okul fikrini içselleştirmeye birçok farklı başlık etrafında uygulama örneklerini yaptılar.

Etkinliğin ilk günü Prof. Dr. Belma Tuğrul'un "Duvarsız Anaokulu" kavramını açıkladığı konuşması ile başladı. Oyunlar ve çeşitli etkinlikler ile neşeli bir başlangıç yapan katılımcılar, tabiatta keşif yolculuğu, tabiatta sanat ve eğitimde ekolojik uygulamalar etkinlikleriyle güne devam ettiler. Doğanın sunduğu ipuçlarını takip ederek keşfetmenin, öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Katılımcılar, değerlendirme ile son bulan ilk günün ardından ikinci güne başlangıç çemberi ile merhaba dediler. Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen'in "Tabiatta Eğitim" başlıklı konuşması ile devam eden ikinci günde ise rasathanede güneş gözlemi, seyir terasında kuş gözlemi ve sesin çizgilere dönüşümü etkinliklerini yaptılar. İkinci gün aktiviteleri, sonbahar temalı yaprak mandalası ve doğada hikâye anlatımı ile sona erdi.